Sunday, December 6, 2009

berbaloike jd SURIRUMAH????


org dulu2 slalu kate,org perempuan klau blajar tinggi manepun,akhirnyer ke dapur jugak..
yeke???
bg aku,betul la tu..walaupn g ke dapur hanye utk masak megi,tp hakikatnye ttp ke dapur..hehe..
tp berbaloi ke klau jd suri rumah sepenuh masa????
erm..pengalaman aku cuti sekolah ini ialah jd full time housewife..penat???xyah tanyer...naik turun tangga kat skolah pun x penat mcm dok kt umah wlaupun umah aku xder tangga..ahaks..

tp yg penting,BEST..
aku dpt buat benda2 yg aku jarang buat sebelum ni..CTH??
  • masak..hehe..klau time keje,suami aku yg masak,aku jage anak..tp bile cuti,aku la masak..cume yg geram tu,dia slalu kate x sedap tp berpinggan2 dia tambah..confius..confius..?????





  • yg paling teratur adlh kain baju..time keje,bilik tetamu cam bilik dobi,kain baju x berlipat..x sempat..bile cuti,semua tersusun rapi cam almari aizat (jgn mara surirumah IT,kwn aizat yg ckp..hehe).tp masalahnye plak,bile dh lipat,si kecik aqil ni dgn senang lenang nye die punggah blk..waaaaa...wat muke seposen je anak aku tue..kain yg bertimbun2 tu xnk dikacaunyer,yg dh lipat tu jgk yg bekenan di hati die..huhu.

skarang ni die tgh tdo,leh la post benda ni,klau die jage,jgn harapla den dpt menaip..baru nk bukak laptop,die dh stanby dlu..huhu..papepun,mmg BEST jd suri rumah..kenikmatan menjadi seorg isteri dn ibu semakin terasa walaupun penat mencengkam jiwa..cececeh..ok la..daa









1 comments:

mimie loma on December 7, 2009 at 9:28 PM said...

slm cikgu......hahahah...topik yg bguz niiiiii..Memang berbaloi-baloi..wa ckp lu....

ye lah klu jadi suri rumah tk yah nk sibuk bgun pg nk siap2 g keja.......leh bnyk relak kat umah....sambil2 leh gak wat biz as part time.......heheheh......

leh wat mcm2 aktiviti lah ......klu letih leh tidur jap....tkde bos yg nak marah klu tertidur.....heheheh

Pastu kite kite leh wat keja dgn 'ur own sweet time'tk yah nk kelam kabut....rase nye laaa......ape2 pun lu pk la sndiri....hahahah

Post a Comment