Thursday, April 1, 2010



dah lame dh rasenyer x update blog..terlalu busy melalui kerjaya sebagai guru...tup tap tup tap hari ni pelajar ting 4 & 5 akan menduduki ujian selaras...cikgu doakan semua pelajar dapat menjawab semua soalan dengan baik..inshaAllah..

Friday, January 1, 2010

jom gi sekolah!!!!!



alhamdulillah..musim sekolah tiba lg..ahad ni semua pelajar asrama akan pulang ke sekolah,..dan aku sbg guru akan mulakan tugas isnin ni..cuti ni x macam cuti..hari2 diabiskan dengan menanda kertas spm...semoga pengalaman menanda dapat membantu memperbaiki pengajaran dan pembelajaran...azam tahun ni?????erm...inshaallah,aku akan buat yg terbaik utk pelajar2 aku..buat yg xnak belajar,just let them go..jgn kerana sorg,habis 1 kelas aku marah...buang masa je...(pengalamaman...)

Sunday, December 6, 2009

berbaloike jd SURIRUMAH????


org dulu2 slalu kate,org perempuan klau blajar tinggi manepun,akhirnyer ke dapur jugak..
yeke???
bg aku,betul la tu..walaupn g ke dapur hanye utk masak megi,tp hakikatnye ttp ke dapur..hehe..
tp berbaloi ke klau jd suri rumah sepenuh masa????
erm..pengalaman aku cuti sekolah ini ialah jd full time housewife..penat???xyah tanyer...naik turun tangga kat skolah pun x penat mcm dok kt umah wlaupun umah aku xder tangga..ahaks..

tp yg penting,BEST..
aku dpt buat benda2 yg aku jarang buat sebelum ni..CTH??
  • masak..hehe..klau time keje,suami aku yg masak,aku jage anak..tp bile cuti,aku la masak..cume yg geram tu,dia slalu kate x sedap tp berpinggan2 dia tambah..confius..confius..?????





  • yg paling teratur adlh kain baju..time keje,bilik tetamu cam bilik dobi,kain baju x berlipat..x sempat..bile cuti,semua tersusun rapi cam almari aizat (jgn mara surirumah IT,kwn aizat yg ckp..hehe).tp masalahnye plak,bile dh lipat,si kecik aqil ni dgn senang lenang nye die punggah blk..waaaaa...wat muke seposen je anak aku tue..kain yg bertimbun2 tu xnk dikacaunyer,yg dh lipat tu jgk yg bekenan di hati die..huhu.

skarang ni die tgh tdo,leh la post benda ni,klau die jage,jgn harapla den dpt menaip..baru nk bukak laptop,die dh stanby dlu..huhu..papepun,mmg BEST jd suri rumah..kenikmatan menjadi seorg isteri dn ibu semakin terasa walaupun penat mencengkam jiwa..cececeh..ok la..daa









Thursday, November 19, 2009

cuti sekolah dtg lagi....



slamat bercuti kpd semua student teacher..kpade yg form 4,ulangkaji kimia..jgn lyn astro jer..kpd yg form 5..good luck for your spm..see u next year k..wish me luck for marking paper 3 spm chemistry..huhu

RIMUP kelompok rakan muda






























alhamdulillah.pd 17 nov yg lalu,sekolah menengah teknik tuanku jaafar telah menjadi tuan rumah untuk program RIMUP kelompok rakan muda antara teknik tuanku jaafar dan teknik ampangan..syukur ke hadrat ilahi diatas kelancaran program ini..terima kasih juga diucapkan kepada semua pihak yg telah sama2 menjayakan program ini..diharapkan pada tahun hadapan,program seperti ini dapat diteruskan untuk generasi yg akan datang..inshaallah..

Thursday, November 12, 2009

artikel masuk paper...




alhamdulillah..majlis hari anugerah kokurikulum dan pelancaran tabung bencana alam padang - indonesia dh keluar dlm berita harian..walaupn lmbt, tp ttp kluar..lega hati aku..pas ni leh la jd PR sekolah..hehe

Monday, November 9, 2009

majlis setulus budi segunung kasih 2009








pada jumaat yg lepas, sekolah telah mengadakan majlis setulus budi segunung kasih yang bertempat di klana resort..1st time saye ditugaskan jd mc..erm..boleh la kot.mula2 gabra gak tp alhamdulillah dh lepas..taun dpn bg kat org lain lak yer..